Näyttely Geezers Creative Space KESÄKUU 2024 (Teollisuuskatu 16, 00510 Hki)

Tomi Asikainen – Sami Leppänen – Iikka Asimont ” KEHYKSETÖN ~ FRAMELESS” 5.6-30.62024

Tomi Asikainen (s 1974) on helsinkiläinen graafikko, valokuvaaja ja käsillään tekijä. Valokuvataiteessaan hän käsittelee nykyisyyden ja menneisyyden rajapintoja kohteinaan paikat ja tilanteet, joihin normaali ihminen ei eksy. Asikainen on valmistunut mainosgraafikoksi vuonna 1996. Graffitien maalaamisen ja valokuvaamisen hän aloitti vuonna 1986. Asikaisen töitä on palkittu mm. Lontoossa ja New Yorkissa. Päivätyönään hän työskentelee vastaavana visuaalisena suunnittelijana kansainvälisessä ihmisoikeusjärjestössä.

 

Sami Leppäsen (s 1974) luomien muotokuvien tekniikka yhdistelee muun muassa spraymaaleja, kuulakärkikyniä ja kollaasia. Teoksissa voi nähdä vivahteita, jotka heijastavat taiteilijan sisäistä maailmaa ja kokemuksia. Surrealistinen ilmaisu antaa tilaa katsojan omalle tulkinnalle, kutsuen tutkimaan syvemmälle teosten symboliikkaa ja merkityksiä.

 

Iikka Asimont (s 1977) on itseoppinut kuvantekijä, jonka ilmaisun alkuperä on lähtöisin graffitimaalauksen perinteestä. Punk -kulttuurista omaksuttu DIY-ajattelu ohjaa vapauteen maalata teoksia omista lähtökohdista; subjektiivinen kokemus manifestoituu maalausprosessissa konkreettisemmaksi havainnoksi. Asimont on aiemmin tehnyt teoksia eri pseudonyymien kautta.